Muut tunnit

Muut tunnit

Muut tunnit

Kaikilla kouluillamme on myös runsas tarjonta erilaisia hatha jooga tunteja, niin lempeitä kuin hyvin dynaamisiakin. Hatha tunneilla emme käytä erikseen lämpöä, vaan huoneessa on normaali huonelämpötila.

 

Hatha tuntityyppejä:

Prana Flow®
Prana Flow® on luova, energeettinen ja kokonaisvaltainen joogalaji, jonka on kehittänyt tunnettu yhdysvaltalainen jooganopettaja Shiva Rea.
Prana Flow® pohjautuu itse Tirumalai Krishnamacharya oppeihin, joka on modernin joogan oppi-isä. Kirjaimellisesti sana “prana” tarkoittaa elinvoiman energiaa, ja flow-sanalla taas viitataan tietoiseen, virtaavaan liikkeeseen. Harjoituksissä käytetään useita joogan työkaluja, kuten asanaa, pranayamaa, chantingia, meditatiivista työskentelyä ja wawe sequencing -tekniikkaa liikesarjoissa. Tunti sopii hyvin astangaa harrastaneille ja kaikille jotka haluavat dynaamista, virtaavaa vinyasa harjoitusta.


Yin 2 -tunti soveltuu henkilöille, joilla on jo kokemusta Yin joogaharjoituksesta ja perusliikkeistä.

Tunnin huomion keskipisteessä on kehon energiaradoissa ja energiakeskuksissa, eli meridiaaneissa ja chakroissa. Harjoitus tehdään normaalissa huoneenlämmössä, joten voit varustautua vaatetuksessa hieman runsaammin kuin Hot Yin tunneille. Tunnilla saatetaan soittaa musiikkia ja harjoitus päätetään toisinaan lyhyeen meditaatioharjoitukseen.

Hatha Flow Hatha Flow tunti on dynaaminen vinyasa flow tunti jossa asanat tehdään virtaavina sarjoina kehoa kuunnellen ja liikkeestä nauttien. Hatha-Flow-tunnilla emme käytä lämmitystä, vaan teemme harjoituksen huoneenlämmössä. Tunnilla voidaan käyttää rauhallista taustamusiikkia. Tunti soveltuu niin aloittelijoille kuin pidempään harrastaneillekin.

Tripsichore Vinyasa Tunti perustuu Edward Clarkin kehittämään Tripsichore vinyasa-sarjaan ja tekniikoihin. Harjoitus on meditatiivinen ja voimakas, jossa inversiot ja käsitasapainot yhdistyvät virtaavaksi kokonaisuudeksi. Harjoitus tehdään huoneenlämmössä (+26c).

Lasten Jooga Tunti aloitetaan rauhoittumalla ja tervehtimällä muita. Varsinainen joogaharjoitus tehdään mielikuvitusta ja satuja apuna käyttäen. Harjoituksen tarkoituksena on lisätä lapsen oman kehon tuntemusta, säilyttää luontainen liikkuvuus sekä oppia keskittymään. Tunti päätetään loppurentoutukseen sadun tai musiikin kanssa ja lopuksi hiljennytään Harjoituksen jälkeinen aika on varattu jutusteluun ja puuhasteluun, kuten piirtämiseen ja askarteluun. Lasten jooga sopii 3-10-vuotiaille tytöille sekä pojille. Tunti pidetään normaalissa huoneenlämmössä.