News

27.11.2010
Lasten jooga Helsingin koululla

Lasten jooga Helsingin koululla

Lapsuus on herkkää aikaa, jolloin opitaan ja omaksutaan helposti uusia asioita. Niin aikuisen kuin lapsenkin on hyvä tutustua omaan kehoonsa ja iloita siitä. Joogan avulla lapsi oppii tuntemaan kehonsa, sekä ilmaisemaan itseään. Tunneilla tehdään joogaa lasten ehdoin. Tutut asanat saavat eläinhahmot ja tunnin kulkua värittää iloinen tarina. Tunti päätetään jokaisella kerralla loppurentoutukseen. Varsinaisen harjoituksen kesto on n. 60min. Loput puolituntia on varattu luovalle toiminnalle, kuten esimerkiksi piirtämiselle ja askartelulle.

Lasten jooga on oiva harrastus ilman kilpailua ja suoriutumista. Tunneilla opetellaan keskittymään omaan itseensä, ei siihen, mitä vieressä tapahtuu eikä verrata itseä kaveriin. Jokainen on omanlaisensa yksilö. Pyritään nauttimaan hetkestä.

Jooga auttaa säilyttämään lapsen luontaisen liikkuvuuden, se antaa terveen ja vahvan ruumiin sekä rauhallisen mielen. Jooga on hyvä vastapaino muille harrastuksille.

Lasten joogatunnit pidetään joka toinen lauantai klo 11-12.30 Helsingin koulullamme. Samaan aikaan toisessa salissa on aikuisten jooga.