Hot tunnit

Yoga Nordic Home of the Hot Jooga

Hot Jooga, eli kuuma jooga on Yoga Nordicin kehittämä toimintakonsepti, saapui Suomeen 2004 Yoga Nordicin tuomana ja valloitti tiensä arktisen kansamme sydämiin.
Yoga Nordicin Hot Jooga 90min on voimakas Hatha jooga tunti, joka tehdään n. +38°C lämpötilassa. Tunnin liikeharjoitukset pohjautuvat Bishnu Ghoshin opettamaan 84 asanan sarjan traditioon.

Alkuperäiseen Hot Jooga ja Bikram Yoga kokemukseen pääset +38 asteen huoneen lämmössä ja lämmitys tehdäänkin perinteisillä lämmitystuulettimilla, jotka tuovat lämpimän ilmavirtauksen ja nostavat hien pintaan kuin joogaisit Bengalin Kalkutassa. Yoga Nordic on ensimmäisenä Suomessa myös yhdistänyt lämmön Pilatekseen – tuloksena suosittu Hot Pilates®.
Hot Joogan lisäksi on myös miedomman lämpötilan tunteja mm. Hot Jooga Lempeä +32, Hot Pilates +32, Hot Vinyasa +32, Hot Yin +30.

Hot Jooga® lempeä +35°C 

Hot Jooga® Lempeä on kevyempi ja rauhallisempi hyvänolon ja hyvänmielen tunti. Harjoitus aloitetaan lattialta ja asteittain pyrimme nousemaan kohti seisoma asentoja joissa pääsee tunnustelemaan ja kehittämään tasapainoaan. Lattiasarjassa tehdään niin kehoa voimistavia kuin lempeästi avaavia liikkeitä. Tunnin energia on rauhallinen ja hivelee sekä mieltä että kehoa. Kokonaisuutena tunti sopii niin kehon kuntoutukseen, joogaa tutustuville kuin myös raskaana oleville.

Hot Jooga® +38°C 

Voimistava Hatha jooga tunti, joka tehdään n. +38°C lämpötilassa. Tunnin liikeharjoitukset pohjautuvat Bishnu Ghoshin Bikram Chaudrille ja James Barkanille opettamaan asanaan 30 asanan sarjaan, joista osa tehdään kahteen kertaan. Tunti aloitetaan ja päätetään hengitysharjoituksella. Tunti jakaantuu voimaliikkeisiin, tasapainoliikkeisiin ja energisoivaan lattiasarjaan.  Tunti sopii niin ensikertalaiselle kuin harjaantuneemmallekin joogille.

Hot Yin® +30°C

Hot Yin® joogatunnilla pidämme joogahuoneessa lempeää lämpöä n. +30°C, joka tukee harjoitusta ja auttaa kehoa rentoutumaan. Yin jooga pohjautuu kiinalaisiin kehonharjoituksiin ja joogaan.
Yin jooga liikkeet vaikuttavat kehossa alueisiin, joissa on eniten sidekudosta – selkärankaan ja selänlihaksiin, lantion seutuun, sekä liikuntaelimiin (kädet ja jalat). Asennoissa ollaan 1-5min ja harjoitus keskittyy vahvasti irti päästämiseeen niin kehon kuin mielenkin osalta. Yin joogan avaava ja rentouttava harjoitus tukee hyvin muuta fyysistä liikuntaa ja auttaa kehoa palautumaan muista liikuntasuorituksissa. Tunti sopii täydellisesti ensikertalaisille, istumatyötätekeville sekä aktiiviurheilijoille. Tunnilla voidaan käyttää rauhallista taustamusiikkia.

Hot Bikram Jooga+38°C (Englanniksi) ja Hot 26+2 (Suomeksi)

Hot Bikram Jooga seuraa perinteisen 26 – asanan kuuma jooga sarjaa. Tunnilla toistetaan aina samat asanat samassa järjestyksessä, tarkoituksena saavuttaa syvempi kehitys kehossa ja meditatiivinen tila dynaamisessa harjoituksessa. Sarja on kuuma joogan oppi-isän Bikram Choudhuryn kehittämä, ja sen vaikutuksia on tutkittu jopa lääkäreiden avustuksella jo vuosikymmenten ajan. Hot Bikram Jooga tunti pidetään englanniksi, mutta tarvittaessa avustetaan suomeksi.

Hot Pilates® +38°C 

Ryhti kuntoon ! Tunti keskittyy keskivartalon syvien lihasten voimistamiseen ja avaamiseen. Tunnilla tehdään liikkeitä perinteisen Joseph Hubertus Pilateksen kehittämän kehonhalinta menetelmän mukaan. Tunnilla käytetään lämpöä etenkin auttamaan kehoa venytyksissä, mutta lämpö myös tehostaa harjoituksen positiivisia vaikutuksia ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Soveltuu kaikentasoisille harrastajille, mainiosti myös aloittelijoille..

Hot Vinyasa® +35°C 

Vinyasa tarkoittaa Hatha joogan tekniikkaa, jossa käytetään omaa hengitystä tahdittamaan joogaharjoitusta. Liikkeet sidotaan yhteen jatkuvaksi sarjaksi oman hengityksen tahdissa. Hot Vinyasa® tunnilla hiki virtaa ja usko omaan voimaan saa uuden ulottuvuuden. Mutta ei hätää, kuten muillakin tunneillamme, myös Hot Vinyasassa® pitää aina kuunnella omaa kehoaan ja sovittaa harjoitus oman jaksamisen mukaan, eli rohkeasti mukaan vaan! Hot Vinyasa®-tunti kehittää koko vartalon voimaa ja hallintaa erittäin tehokkaasti, sekä antaa ymmärtämystä miten hengityksen voimaa voi käyttää hyväkseen.

Hot Vinyasa® Flow +30°C

Hot Vinyasa Flow® -tunnilla teemme oman hengityksen, sekä tunnelmaa luovan musiikin rytmittämänä dynaamisia vinyasa-liikesarjoja. Tutustumme kehon spontaaniin ns. Sahaja-liikkeeseen, sekä linjaamme asanat lempeästi luonnollisiin liikeratoihin luottaen. Vinyasa Flow® -tunnilla voit antaa liikkeen virrata ja musiikin viedä, sekä nauttia miedosta (n.+30°C) lämmöstä.

Hot Dynamics® +38°C

Hot Dynamics on haastavampi kehonhallintatunti. Liikkeet ja hengitysharjoitukset on suunniteltu saamaan koko keho toimimaan tarkasti ja hallitusti ns. core-lihaksia käyttäen ja vahvistaen. Syvät lihakset ovat todella aktiivisessa käytössä. Tunti yhdistää parhaat palat vinyasa joogasta ja Pilateksesta.

Uusi yhdistelmä tunti Hot Dynamics + Hot Yin 120 minuuttia (yhdistelmä tunti)

Uusi yhdistelmä tunti Hot Dynamics + Hot Yin 120 minuuttia. Tunti yhdistää parhaat palat vinyasa joogasta, Pilateksesta sekä Yin joogasta. Hot Dynamics on haastavampi kehonhallintatunti. Tunti alkaa reippaalla vinyasa sarjalla hengityksen tahtiin jonka jälkeen jatketaan pilateksella jolloin saadaan koko keho toimimaan tarkasti ja hallitusti ns. core-lihaksia käyttäen ja vahvistaen. Dynaamisen osuudeen jälkeen rentoudutaan lempeän yin joogan avulla. Yin jooga liikkeet vaikuttavat kehossa alueisiin joissa on eniten sidekudosta – lantion seutuun, alaselkään ja etu- sekä takareisiin. Yin jooga harjoitus tukee hyvin muuta fyysistä liikuntaa ja saattaa auttaa kehoa muissa liikuntasuorituksissa.

Uusi yhdistelmä tunti Hot Pilates + Hot Yin 120 minuuttia (yhdistelmä tunti)

Hot Pilates + Yin tunti alkaa pilateksella jolloin keskitytyään ns. core-lihasten voimistamiseen ja lopputunti rentoudutaan ja avataan kehoa yin joogan parissa.

Ensikertalaisille

Jollet ole koskaan aiemmin harrastanut mitään joogaa tai muutakaan kehonhallintaan liittyvää liikuntaa, suosittelemme aloittamaan lempeältä Hot Jooga tunnilta. Kaikki tuntimme ovat kuitenkin selkeästi ohjattuja ja liikkeille annetaan aina pyydettäessä vaihtoehtoja, joten periaatteessa ensikertalainen voi osallistua mille tahansa tunnille, parhaiten ensikokeiluksi kuitenkin sopii kaikki alkeistunnit, lempeät tunnit sekä tavallinen Hot Jooga®, Hot Pilates® tai Hatha tunnit.

Varausjärjestelmään voit kirjautua joko yllä olevasta “my login” nappulasta, tai aikataulusta painamalla “signup” nappulaa haluamasi tunnin kohdalta.

Usein kysyttyä

Miksi huone on kuuma? – Huone lämmitetään aina yli kehon lämpötilaan, eli vähintään 38 asteen lämpötilaan jotta lämpö ei pääse karkaamaan kehosta ollenkaan harjoituksen aikana. Näin pystymme turvallisemmin lisäämään kehon liikkuvuutta, kun lihakset ja nivelet pysyvät koko ajan lämpiminä.

Kenelle laji sopii? – Hot lajit sopii kenelle tahansa ikään, kokoon, ja kuntoon katsomatta. Kaikkiin asentoihin edetään asteittain, kukin kykynsä ja kuntonsa mukaan. Hot Jooga® ei ole nuudelijoogaa, eli aloittaessaan ei tarvitse olla notkea, notkeus tulee säännöllisen harjoituksen myötä. Tärkeintä on tehdä asennon perusta kunnolla eikä päästä joogakirja-kuvamaiseen lopulliseen asentoon. Hot Jooga® on voimaa ja energiaa tuottava liikuntalaji, joka antaa harrastajalleen positiivisia elämyksiä.

Mitä tarkoittaa Vinyasa? -Vinyasa tarkoittaa joogan tekniikkaa, jossa käytetään omaa hengitystä tahdittamaan harjoitusta ja sidotaan asanat yhtenäiseksi sarjaksi oman hengityksen tahdissa.

Kuinka usein voin käydä tunneilla? -Suurimman hyödyn harjoittelusta saa mikäli pystyy käydään useamman kerran viikossa tunneilla (esim. 4krt/vko), mutta yksikin kerta on parempi kuin ei yhtään. Alkuun saattaa olla haastavaa tuntea oman kehon rajat ja nestetasapainon tila. Lämpimässä harjoittelusta ei tule lihakset kipeäksi vaan liiallisen harjoituksen tunnistaa lihasten väsymyksestä. Liian vähäinen nesteen saanti taas voi johtaa lihaskramppeihin tai päänsärkyyn. Itseesi tutustumalla kehosi kertoo juuri sinulle sopivan harjoitusmäärän.

Voino käydä Hot Joogassa® raskauden ajan? – kaikki Hot lajit ovat loistavia raskauden ajan liikuntamuotoja. Jollet ole aikaisemmin joogannut, suosittelemme että suot keholle ensin noin 12 viikon tauon totutella uuteen tilaan, sen jälkeen on turvallista aloittaa uusi harrastus, jota voit jatkaa synnytykseen asti, mikäli raskautesi etenee normaalisti ja olosi on hyvä (sinua sattuu ennen kuin vauvaan sattuu). Kerro aina ennen tuntia ohjaajalle raskaudestasi ja miten pitkällä olet, niin ohjaaja pystyy auttamaan sinua ja antamaan liikkeille vaihtoehtoja.

Valmiina aloittamaan?

Nunc consequat justo eget enim finibus porta. Suspendisse orci nunc. Nunc consequat justo eget enim finibus porta. Suspendisse orci nunc.