Juhlistamme kansainvälistä joogapäivää jo kuudetta kertaa, ensimmäisen kerran joogapäivää juhlistettiin vuonna 2015 kesäpäivän tasauksen päivänä 21.6. Idea joogapäivästä syntyi vuonna 2014 ja aloitteen juhlapäivästä teki Intian pääministeri Narendra Modi, samana vuonna joulukuussa YK julisti 21.6., eli kesäpäivän tasauksen, Kansainväliseksi joogapäiväksi. Joogapäivää juhlittiin ensimmäisen kerran 21.6.2015. Päivän tarkoitus on paitsi yhdistää joogayhtisöä maailmanlaajuisesti, myös esitellä jooga hyötyjä heille, jotka eivät ole vielä joogaa kokeilleet.

 

Maailman joogapäivällä on joka vuosi vaihtuva teema, tänä vuonna juhlitaan tähän vuoteen poikkeuksellisen sopivalla teemalla ”Jooga kotona ja jooga perheen parissa”. Joogapäivänä järjestetään paljon kaikkia tapahtumia maailmanlaajuisesti, yksi tunnetuimmista, jota Suomessakin järjestetään kolmella paikkakunnalla (Helsinki, Turku ja Tampere), on Intian suurlähetystöjen juhlatilaisuudet, joissa joogataan paikallisten joogaopettajien johdolla Intian joogaministeriön julistaman joogaprotokollan mukaan.  Tänä vuonna poikkeuksellisesti näitä tilaisuuksia ei järjestetä, vaan kaikki tapahtuu vain verkossa. Jos haluat kokeilla tätä virallista joogaprotokollan mukaista hatha jooga harjoitusta, se löytyy meidän kesä -aikataulusta perjantaisin klo 17.15 nimellä Common Yoga Protocol.

 

Toivottavasti sinullakin on mahdollisuus osallistua joogapäivän juhlistukseen, perheen tai ystävien kesken, tänään tai minä tahansa muunakin päivänä. Meiltä löydät inspiraation ja asiantuntevan ohjauksen studioiltamme tai virtuaalisesti. Kotiharjoitus onkin tänä keväänä kasvanut räjähdysmäisesti, uskomme Yoga Nordicilla vahvasti siihen, että tämä ilmiö on tullut pysyväksi harjoitusmuodoksi studiotuntien ohelle ja jatkammekin koko ajan erilaisten etäharjoitusten kehittämistä. Olet tervetullut tutustumaan laajaan videokirjastoomme OMlineen, ensimmäinen viikko on ilmainen, sen jälkeen palvelu maksaa 25€/kk, eli normaali kertamaksun verran.