Opiskeluelämä voi tuntua hektiseltä ja olla stressaavaa aikaa monille meistä. Luennot, tentit, tehtävät ja sosiaalinen elämä voivat kaikki aiheuttaa paineita ja jännitystä. Yksi tapa löytää tasapainoa ja parantaa kokonaishyvinvointia opiskelun keskellä on jooga. Joogan hyödyt ulottuvat sekä fyysiseen että henkiseen terveyteen, ja se voi olla erityisen hyödyllistä opiskelijoille. Tässä blogissa tarkastellaan, miten jooga voi parantaa opiskelijan elämää.

1. Stressinhallinta

Yksi suurimmista haasteista opiskelijoiden elämässä on stressin hallinta. Jooga tarjoaa tehokkaita työkaluja stressin lievittämiseen. Harjoitellessasi joogaa keskityt hengitykseen ja liikkeisiin, mikä auttaa rauhoittamaan mieltäsi ja vähentämään stressihormonien määrää kehossasi. Tämä voi auttaa sinua käsittelemään akateemista painetta ja tuntemaan olon rauhallisemmaksi.

2. Keskittymisen parantaminen

Joogassa keskitytään tietoisesti siihen, mitä tapahtuu juuri nyt. Tämä harjoitus auttaa parantamaan keskittymiskykyäsi, mikä on tärkeää opiskelussa. Voit siirtää tämän taidon suoraan luokkahuoneeseen ja opiskeluprosessiin. Parantunut tarkkaavaisuus auttaa sinua omaksumaan tietoa tehokkaammin ja keskittymään tehtäviin paremmin.

3. Fyysinen hyvinvointi

Pitkät opiskelutunnit istuen voivat aiheuttaa lihaskipuja ja jännityksiä. Jooga parantaa kehon joustavuutta, vahvistaa lihaksia ja lisää kestävyyttä. Tämä auttaa ylläpitämään fyysistä kuntoa ja energiaa, mikä voi puolestaan tehdä opiskelusta helpompaa. Kokeile joogaa istumisen vastapainoksi ja tunnet eron kehossasi. Onhan joogan perimmäinen tarkoitus saada keho joustavaksi, jotta meditaatiossa istuminen on mahdollista ja jopa mukavaa. 

4. Unen laadun parantaminen

Hyvä uni on välttämätöntä opiskelijan terveydelle ja suorituskyvylle. Jooga voi auttaa rentoutumaan ja nukkumaan paremmin. Etenkin rauhallinen yin jooga tai restoratiivinen jooga illalla tehtynä ja harjoitukset ennen nukkumaanmenoa, voivat rauhoittaa mieltä ja lievittää unihäiriöitä. Laadukas uni auttaa sinua virkistymään ja olemaan valppaampi opiskelupäivän aikana. Yoga Nordicilla on nykyään joka viikonpäivä myös live streamissa lähetettävä yin jooga, joka soveltuu erityisen hyvin rauhoittumiseen kotioloissa. 

5. Itsetuntemuksen lisääntyminen

Jooga opettaa sinulle kuuntelemaan kehoasi ja mieltäsi. Tämä voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin omia tarpeitasi ja rajojasi. Tietoisuuden lisääntyminen voi auttaa sinua tekemään terveellisempiä päätöksiä elämässäsi ja opiskelussasi.

6. Yhteisöllisyys

Opiskelijaelämä voi olla yksinäistä, mutta joogatunnit tarjoavat mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä ja rakentaa yhteisöä. Joogaryhmässä voit jakaa kokemuksiasi muiden opiskelijoiden kanssa ja löytää uusia ystäviä.

 

Yoga Nordic tarjoaakin opiskelijalle oivan harjoituspaikan mm. keskeisen sijaintinsa sekä joustavien aikataulujensa kautta.  Studio tunnetaan kokeneista opettajistaan, jotka ohjaavat sinua matkallasi joogan maailmaan ja auttavat sinua sekä keskittymään, että kehittymään. Yoga Nordicilla voit kokeilla esim. ilmajoogaa, Hot Jooga, Wall Joogaa, Pilatesta, Barrea ja monia muita lajeja. Yoga Nordic ymmärtää opiskelijaelämän kiireisyyden, ja siksi tarjoammekin joustavia aikatauluja, mukaan lukien päivätunnit ja aamutunnit, jotta voit sovittaa joogan helposti omaan aikatauluusi. Myös live stream tunnit voivat tarjota tarpeellisen tauon opiskelun lomassa. 

Opiskelijatarjoukset ovat aina houkuttelevia, kuten nyt syyskuun ajan tarjoamme tutustumisviikkoa ja anytime kuukausikorttia puoleen hintaan opiskelijakorttia näyttämällä. Tarjoukset voit ostaa vastaanotostamme tullessasi tunnille. Tunnit kannattaa aina varata etukäteen, sillä osa tunneista, etenkin iltatunnit täyttyvät usein. 

Tervetuloa notkeampi opiskelusyksy!